De politie is op zoek naar specifieke getuigen die meer kunnen vertellen over de zilverkleurige BMW die is aangetroffen in Zaandam na een schietincident afgelopen maandagavond in Noord. Bij het schietincident op de Papaverweg werd een sportschoolhouder doodgeschoten.

De BMW werd later maandagavond aangetroffen bij het Vijfhoekpark aan de Wibautstraat in Zaandam. Het gaat om de vermoedelijke vluchtauto van de daders. Het voertuig heeft een Belgisch kenteken.

De politie zoekt specifieke getuigen die zich maandagavond op de parkeerplaats bevonden. Het gaat om twee personen die langs de BMW zijn gelopen, stil hebben gestaan en naar de auto hebben gekeken. Daarnaast zoekt de politie een vrouw op een fiets die langs de BMW reed en de inzittenden van een "hoge witte personenauto".

Het slachtoffer van de schietpartij is de sportschoolhouder Saban Berk. De sportschoolhouder werd rond 21.20 uur onder vuur genomen. Hij werd zwaargewond aangetroffen, maar medische hulp mocht niet baten. Berk overleed ter plaatse.

Volgens Het Parool gaf Berk bokstraining in een sportschool in Amsterdam-Noord. Hij huurde een ruimte waarin hij les gaf aan vechtsporters van alle leeftijden.

Mogelijk vergismoord

Het slachtoffer kwam in oktober 2014 in het nieuws, omdat hij naar eigen zeggen vaak werd aangezien voor Saban B., een nog altijd voortvluchtige vrouwenhandelaar. Hij zou niet alleen dezelfde voornaam hebben, maar ook qua uiterlijk gelijkenissen vertonen. Het is niet bekend of dit te maken heeft met de schietpartij.

Berk liet eerder aan onder meer AT5 weten dat hij vaak moest uitleggen dat hij niet Saban B. was. Hij zei het tegenovergestelde van de vrouwenhandelaar te zijn. "Ik geef cursussen zelfverdediging aan meisjes."