De gemeente gaat het Friendship Sports Centre in Noord ondersteunen met 250.000 euro per jaar. Het sportcentrum biedt kinderen en jongeren met een beperking een plek om een sport te beoefenen.

"Het Friendship Sports Centre is voor Amsterdam van onschatbare waarde. Daarom hebben we besloten om tegemoet te komen aan hun verzoek voor een financiële bijdrage zodat jongeren met een beperking daar kunnen blijven duiken, kickboksen en rolstoelbasketballen", zegt verantwoordelijk wethouder Simone Kukenheim (Sport).

De sportclub Only Friends maakt het meest gebruik van het sportcomplex. Bij de club met bijna achthonderd leden kunnen jongeren en kinderen met een beperking 25 verschillende sporten beoefenen. Sporters kunnen bij het centrum gebruik maken van een zwembad, sporthal, voetbalveld en een atletiekbaan.

Eind 2017 eindigde de steun van het Ronald McDonald Kinderfonds aan het sportcentrum. Sindsdien is voor het voor de organisatie lastig om rond te komen. Daarom zegt Etienne Spee, algemeen directeur van het Friendship Sports Centre, ook "zeer dankbaar" te zijn met de subsidie.