De Overtoom richting het westen wordt vanaf donderdagochtend 11.00 uur afgesloten voor auto- en vrachtverkeer. Tijdens werkzaamheden aan de Overtoomsesluisbrug, nabij het Surinameplein, hebben zich de afgelopen week meerdere onveilige verkeerssituaties voorgedaan, waardoor een afsluiting noodzakelijk is.

Sinds vorige week wordt op de kruising Overtoomse Sluis, Amstelveenseweg en Overtoom gewerkt om de verouderde tramrails te vervangen. De kwaliteit van de tramrails en het onderbed voldoet niet meer om nog langer veilig te blijven rijden.

Verkeer kon vanwege de werkzaamheden al niet vanaf de Overtoom naar de Amstelveenseweg rijden, maar nu gaat ook de Overtoom richting de Surinamestraat dicht. Bestemmingsverkeer kan de Overtoom oprijden tot de Rhijnvis Feithstraat. Vanaf dit punt is de Overtoom richting het westen afgesloten voor auto- en vrachtverkeer.

Volgens een woordvoerder van het GVB bleek het werkgebied de afgelopen week te smal en was een voertuig al in botsing gekomen met de bouwkeet die daar staat. Ook hadden de hulp- en nooddiensten een probleem met de ontstane situatie.

Omleiding gaat via Bilderdijkstraat

Auto- en vrachtverkeer wordt omgeleid via de Bilderdijkstraat, Jan van Galenstraat en de Hoofdweg en via de Van Baerlestraat en de Lairessestraat.

De afsluiting en omleidingen gelden tot zeker 15 juli. Voor voetgangers en fietsers geldt deze afsluiting niet.