Het Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag 3 en 2,5 jaar cel geëist tegen twee verdachten van een ramkraak op een kledingwinkel aan de Van Baerlestraat in Amsterdam-Zuid. Bij de ramkraak op 10 oktober zou 70.000 euro aan merkkleding en een Rolex-horloge ter waarde van bijna 24.000 euro zijn buitgemaakt.

Het gaat om twee mannen van 23 en 38 jaar. De strafeis van de 23-jarige verdachte is hoger omdat hij ook verdacht wordt van inbraak.

De ramkraak vond destijd plaats rond 5.00 uur. De ruit van de winkel was kapot en de auto werd achtergelaten. Het bewijs tegen de mannen is volgens het OM "overweldigend". Voor de winkel werd een helm met vingerafdruk van een van de verdachten aangetroffen en in de winkel oordopjes met DNA-sporen van de andere verdachte.

Daarnaast werden de verdachten herkend door verschillende mensen die de bewakingsbeelden op internet zagen en herkende een agent een van de verdachten van een eerder delict.

Ook trof de politie in hun woningen dure kleding aan die overeenkwam met de gestolen items en blijkt uit digitaal onderzoek dat de verdachten communiceerden over het uitbetalen van de opbrengst van de gestolen items.

Het OM noemt de ramkraak "heftig" omdat het in een woonbuurt plaatsvond, veel schade aanrichtte en er een groot bedrag aan luxe goederen was gestolen.

De rechtbank doet op 19 juni uitspraak.