In navolging van onder meer het OLVG West en Artis, is ook het Antoni van Leeuwenhoek vanaf vrijdag volledig rookvrij. Dat betekent dat er ook op het buitenterrein van het oncologisch centrum niet meer mag worden gerookt.

In het Antoni van Leeuwenhoek en op het bordes mocht al niet gerookt worden. Vanaf vrijdag zijn ook alle asbakken rondom de gebouwen en bij de abri's verdwenen. Met borden wordt duidelijk aangegeven waar de rookvrije zone begint en eindigt.

Bestuursvoorzitter René Medema vindt dat een kankerinstituut en roken niet langer samengaan. "We kunnen er als Antoni van Leeuwenhoek niet meer omheen om het roken in huis en op ons terrein volledig te verbieden. De doelstelling van ons ziekenhuis is niet te verenigen met roken en willen patiënten om die reden ook niet meer confronteren met roken op ons terrein."

Medema begrijpt dat het niet voor iedereen makkelijk zal zijn om te stoppen met roken. "Patiënten die in ons ziekenhuis worden opgenomen kunnen gedurende de opname middelen krijgen die nicotine vervangen. Mensen die willen stoppen met roken kunnen in onze stoppen met roken-poli terecht."