Scooterrijders die hun voertuig op willen voeren om zo 50 kilometer per uur te rijden op de rijbaan kunnen binnenkort hun scooter ook in Amsterdam laten keuren. De Dienst Wegverkeer (RDW) gaat op de bestaande keuringslocatie ook scooters keuren.

De locatie van de RDW aan het Tijnmuiden bij Sloterdijk moet in het derde kwartaal van dit jaar klaar zijn om scooters te kunnen keuren.

Op dit moment moeten scooterrijders nog helemaal naar Lelystad voor een keuring, een grote ergernis onder veel scooterrijders. Er was volgens de RDW eerder geen keuringslocatie voor scooters in Amsterdam omdat er weinig animo voor zou zijn.

Sinds de scooter naar de rijbaan is gestuurd, willen echter steeds meer scooterrijders hun voertuig opvoeren. Het blauwe kenteken kan dan worden vervangen door een gele, waardoor de scooters 50 kilometer per uur mogen rijden. Daardoor kunnen ze makkelijker meekomen met de auto's op de rijbaan.

De kosten voor de keuring zijn 385 euro. Actiegroep Fietspad Terug is een petitie gestart om deze kosten omlaag te krijgen. Op 13 juni gaan zij de handtekeningen aanbieden aan de Tweede Kamer.