De politie heeft dinsdagochtend een tweede verdachte aangehouden in het cold case-onderzoek naar de vermissing en dood van Patrick van Dillenburg uit Amsterdam. Het gaat om een 59-jarige man uit Noordwijkerhout.

Eind februari arresteerde de politie in deze zaak al een 49-jarige man uit Nederhemert. Beide mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de vermissing van de Amsterdammer.

De destijds 38-jarige Patrick van Dillenburg is sinds 2 januari 2002 vermist. Hij was die betreffende avond thuis bij zijn vriendin, tevens moeder van zijn jonge zoontje, toen hij werd gebeld. Hij zei tegen haar dat hij even weg moest, maar hij kwam nooit meer terug.

Omdat het volgens zijn naasten niet ongewoon was dat Van Dillenburg soms langere tijd weg is, werd hij pas later in januari als vermist opgegeven bij de politie. Uit politieonderzoek naar zijn vermissing blijkt dat hij mogelijk betrokken raakte bij een drugsgerelateerd conflict. Toch is de recherche er, ondanks meerdere binnengekomen tips, vooralsnog niet in geslaagd te achterhalen waar de Amsterdammer is, en wat er is gebeurd.

Politie arresteert eerste verdachte

In een "ultieme poging om meer duidelijkheid te krijgen", zetten het Openbaar Ministerie (OM) en de recherche het onderzoek voort. Dit resulteerde 26 februari in de aanhouding van de 49-jarige verdachte uit Nederhemert.

Hij zit nog vast en staat op 6 juni voor het eerst voor de rechtbank. De zaak zal nog niet inhoudelijk behandeld worden.

Tweede verdachte maanden later aangehouden

Na uitgebreid onderzoek is dinsdag 28 mei een tweede verdachte aangehouden. De man zit in alle beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Daarom kan de politie op dit moment weinig informatie geven over zijn mogelijke betrokkenheid.

Ondanks de twee aanhoudingen zijn er volgens de politie nog veel onbeantwoorde vragen in deze zaak. Rechercheurs spreken daarom graag met mensen die meer informatie denken te hebben over deze zaak. De hoofdofficier van justitie heeft een beloning uitgeloofd van 20.000 euro voor de tip die leidt tot een doorbraak in de zaak.