De politie zoekt de twintigjarige Amsterdammer Erxinio L. Hij is de vermoedelijke schutter van het fatale schietincident in de parkeergarage nabij het Rembrandtplein. Daarbij kwam een 25-jarige man uit Almere om het leven.

Het incident vond plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag in parkeergarage The Banks aan de Amstelstraat. Dat is in de buurt van het Rembrandtplein. De gewonde man werd door hulpdiensten naar het ziekenhuis gebracht, waar hij diezelfde dag overleed.

De schutter vluchtte en is nog altijd niet aangetroffen. De politie meldde dinsdag al te weten wie het 25-jarige slachtoffer neerschoot. Als die persoon zich niet binnen een dag zou melden, zou zijn identiteit worden bekendgemaakt.

Invallen op meerdere locaties hebben nog niet geleid tot de aanhouding van deze verdachte. Het onderzoek naar de verblijfplaats van deze verdachte is volgens de politie "in volle gang".

De politie hield kort na het incident al vier personen aan. Dat zijn drie mannen (24, 21, 20) uit Amsterdam en een vrouw (22) uit Diemen. Zij zitten nog vast, maar onder hen bevindt zich volgens de politie niet de schutter.