De Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft dinsdag 28 mei alle tentamens afgelast wegens de staking in het openbaar vervoer. Tentamens en colleges op ACTA en AUC gaan wel door, omdat zij het beleid van de Vrije Universiteit (VU) volgen. Dit laat de UvA maandag weten via haar website.

Ook geldt er geen aanwezigheidsplicht voor werk- en hoorcolleges op de UvA die dag. De universiteit laat weten dat er ongeveer 8.000 toetsen gepland stonden.

Door de staking in het openbaar zouden veel studenten, en waarschijnlijk ook begeleiders en surveillanten, niet aanwezig kunnen zijn bij de tentamens. Daarom heeft de universiteit samen met de Centrale Studentenraad besloten om de toetsen niet door te laten gaan.

"Wij begrijpen goed dat dit heel vervelend kan zijn voor studenten die wel aanwezig kunnen zijn en ook al geleerd hebben, maar helaas kon het niet anders", zegt rector Karen Maex in een reactie op de universiteitswebsite.

Studenten worden geadviseerd om hun mail en studentenwebsites goed in de gaten houden voor informatie over een nieuwe datum waarop de tentamens afgenomen zullen worden.