De NS waarschuwt mensen die donderdag van of naar Amsterdam willen reizen rekening te houden met grote drukte in verband met de vermoedelijke huldiging van Ajax op het Museumplein vanaf 16.00 uur. Ook roept de NS supporters op om na afloop van de huldiging voorrang te geven aan forenzen en pas na de avondspits een trein terug naar huis te pakken.

De NS adviseert om de reis, indien mogelijk, uit te stellen. Als de huldiging doorgaat zal het al vanaf het middaguur erg druk worden in de hoofdstad.

Ook na de huldiging moeten supporters rekening houden met drukte in de treinen. "We willen iedereen zo snel mogelijk en veilig naar huis brengen en roepen Ajax-supporters op om rekening te houden met forenzen", aldus een woordvoerder van de NS. Ook na de spits moeten supporters nog rekening houden met extra drukte en "misschien een trein voorbij laten gaan".

Het Stedelijk Museum aan het Museumplein blijft voor de zekerheid dicht, en het Van Gogh Museum gaat 's middags eerder dicht. Bij de laatste huldiging van Ajax op het plein, in 2011, liepen de musea schade op.