De gemeente Amsterdam is maandag begonnen met de voorbereidingen van de mogelijke huldiging van Ajax. De voetbalclub werd zondag zo goed als zeker kampioen. Na de winst in de eigen Johan Cruijff ArenA op FC Utrecht en het verlies van PSV, heeft Ajax officieel nog een punt nodig.

De mogelijke huldiging zal gehouden worden op het Museumplein. Ajax mocht van de gemeente lange tijd niet op het Museumplein worden gehuldigd, omdat fans van de club zich veelvuldig schuldig hebben gemaakt aan vernielingen en verstoring van de openbare orde. (Foto: ANP)

De gemeente liet zondag al weten maandag met de voorbereidingen te beginnen. "De Amsterdamse driehoek, burgemeester, hoofdofficier van justitie en politiechef, hecht aan een feestelijke huldiging voor alle supporters van Ajax, maar zeker ook aan een veilig verloop", zei burgemeester Femke Halsema. (Foto: ANP)

Ondanks dat de landstitel nog niet officieel in handen is, werd het officieuze kampioenschap wel al gevierd in de Johan Cruijff ArenA. (Foto: ANP)