Twee agenten werden een week geleden, in de nacht van donderdag op vrijdag, belaagd door een jongen terwijl zij een verdachten aanhielden op de Jodenbreestraat in Amsterdam. Omstanders zijn de dienders te hulp geschoten.

Mede dankzij de te hulp schietende mensen konden beide verdachten worden aangehouden.

De twee agenten liepen na hun dienst om 1.00 uur in de nacht naar hun auto. Op het fietspad van de Jodenbreestraat zagen ze een groep jongeren op scooters ruziemaken met een Bulgaarse man. Twee van de jongens renden op de man af en duwden hem op de grond.

"De man bleef liggen en kermde van de pijn", schrijft de politie op Facebook. "Intussen stonden er twee scooters klaar en de jongeren renden, al lachend, naar de scooters om weg te gaan. De collega’s konden één van de twee jongens direct aanhouden. De andere, die daadwerkelijk geduwd had, was ontkomen achterop een scooter."

Gevluchte jongen besloot vriend te hulp te schieten

De gevluchte jongen besloot iets later echter om terug te keren om zijn vriend te bevrijden. "Dit resulteerde in een worsteling waarbij hij probeerde om de collega van de aangehouden jongen af te trekken. Enkele omstanders kwamen erbij en hielpen onze collega’s met het onder controle brengen van de agressieve jongen en het op afstand houden van andere omstanders die het politieoptreden niet normaal leken te vinden."

De agenten willen de omstanders die te hulp schoten bedanken. "Heel erg bedankt. Dit mag ook wel eens gezegd worden in deze tijden, waarbij het vaak anders gaat."