Burgemeester Femke Halsema heeft vrijdag 28 inwoners van de stad Amsterdammers een lintje opgespeld voor hun bijzondere verdiensten voor de samenleving, waaronder strafrechtadvocaat Gerard Spong en fotograaf Patricia Hazelhoff-Roelfzema-Steur.

Achttien mannen en tien vrouwen ontvingen vrijdag in de Stopera een koninklijke onderscheiding. Het merendeel van hen werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, namelijk zeventien inwoners.

Een groot gedeelte van de benoemden is vrijwilliger, waaronder een voor Stichting Natuurtuin Slatuinen en een voor Stichting Turks Onderwijs Centrum. Ook is modeontwerper en kunstenaar C. Tsang onderscheiden voor haar extravagante, kleurrijke jasjurken, waarmee ze meerdere mode-ontwerpers zou hebben geïnspireerd.

Spong is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De 72-jarige advocaat krijgt de titel mede omdat "geen enkele Nederlandse strafadvocaat zich zo langdurig en met zoveel zaken heeft bijgedragen aan de cassatierechtspraak."

Patricia Hazelhoff-Roelfzema-Steur is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor haar medewerking aan goede doelen en haar werk als fotograaf.

Spong is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. (Foto: ANP)