De politie heeft dinsdagavond beelden vrijgegeven van de man die ervan wordt verdacht twee pinpassen te hebben ontvreemd van een 94-jarige vrouw in september. Hij zou met beide passen vervolgens geld hebben opgenomen bij automaten aan het Surinameplein en de Middenweg.

De beelden waren te zien in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

Op vrijdag 21 september rond 10.00 uur belde een onbekende man aan bij het 94-jarige slachtoffer. Hij maakte haar wijs dat er een lekkage in haar woning was, waarna de vrouw hem binnenliet. De man liep vervolgens door verschillende kamers, inclusief de slaapkamer van het slachtoffer. Niet lang daarna verliet de dader het huis.

De vrouw vertrouwde de situatie niet en liep direct daarna terug naar haar slaapkamer. Daar zag ze dat twee bankpassen zijn verdwenen uit haar portemonnee. Bovendien bleek de man contant geld en andere goederen te hebben meegenomen.

Het slachtoffer nam later contact op met haar bank, waaruit bleek dat er reeds een groot geldbedrag was opgenomen met beide pinpassen. Deze pintransacties staan op beeld. Mensen die meer denken te weten over de diefstal of de verdachte wordt verzocht contact op te nemen met de politie.