De hoofdofficier van justitie looft een beloning uit van 15.000 euro voor de tip die leidt tot een doorbraak in een politieonderzoek naar een schietincident op de Australiëhavenweg in het Westelijk Havengebied op 17 februari 2015. Hierbij raakte een 35-jarige man zwaargewond.

Het slachtoffer werd rond 23.00 uur, na afloop van zijn dienst bij een postsorteercentrum van PostNL, gevolgd door een auto. Op camerabeelden is te zien dat de automobilist uitstapt en de 35-jarige man van dichtbij onder vuur neemt.

De recherche noemt het 'een wonder' dat het slachtoffer de aanslag heeft overleefd. Onderzoek op het plaats delict leverde meer vragen dan antwoorden op.

Ruim vier jaar later hoopt de politie 'in een ultieme poging' meer informatie te vergaren over mogelijke betrokkenen en de opdrachtgever van de mislukte liquidatie.

'Motief ligt vermoedelijk in relationele sfeer'

Het slachtoffer kon niet worden gelinkt aan criminele activiteiten, verklaart een politiewoordvoerder. "Daarom vermoeden we dat het motief binnen relationele sfeer is te vinden."

Daarom hoopt de recherche in contact te komen met mensen die over meer informatie beschikken.