Vier verdachten die mogelijk onderdeel zijn van een criminele organisatie zijn woensdag aangehouden in Amsterdam-West op verdenking van het stelen van motorfietsen en heling.

Het gaat om vier mannen in de leeftijd van 17 tot 50 jaar. Twee verdachten werden aangehouden op de openbare weg, één in zijn woning en één op een locatie aan de Vlothavense weg. Meer aanhoudingen zijn niet uitgesloten.

Op de Vlothavenweg werden in een zeecontainer zes gestolen motoren en meerdere motoronderdelen aangetroffen. Dit gebeurde door Team Water, de douane en rechercheurs. De verdachten wilden mogelijk de motoren verschepen naar het buitenland.

De aanhoudingen zijn verricht in een lopend onderzoek. Deze werd enkele maanden geleden gestart nadat er meldingen kwamen over gestolen motoren in West. Een groep verdachten bleek hier georganiseerd mee bezig te zijn.

Op 30 januari werd er ook een man aangehouden in hetzelfde onderzoek. Dit is een 20-jarige man uit Amsterdam. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het stelen van minimaal vijf motorfietsen.

Drie van de vier verdachten worden vrijdag voorgeleid.