Het Amsterdamse stadsbestuur is niet helemaal tevreden over de afgelopen editie van de Amsterdam Fashion Week op het Museumplein, blijkt maandag uit antwoorden op schriftelijke vragen van de SP.

De SP vond het onbegrijpelijk dat een deel van het Museumplein werd afgesloten voor een "besloten commercieel evenement" en vroeg het college om opheldering.

Het stadsbestuur laat maandag weten dat de Amsterdam Fashion Week geen commercieel evenement is, omdat het primaire doel "het bieden van een podium aan jong en opkomend design-talent en hun artistieke prestaties" is.

"Desalniettemin is het college van mening dat, gelet op de signalen uit de omgeving, het locatieprofiel en de uitwerking van het evenement schuurt", schrijft het stadsbestuur. "In november 2018 is dit meegenomen in de evaluatie ter verbetering voor eventuele volgende edities."

Stadsbestuur hanteert 'terughoudend beleid'

Het stadsbestuur zegt dat er in 2018 zes aanvragen zijn ingediend voor evenementen met meer dan tweeduizend bezoekers. Omdat er een "terughoudend beleid" is, zijn slechts drie daarvan geaccepteerd.

Volgens het stadsbestuur wordt "de drukte op het Museumplein" door de huidige regels over het algemeen wel al beperkt.