Als gevolg van de harde wind zaterdagmiddag kreeg de Amsterdamse brandweer ruim vijftien meldingen binnen van schade door bijvoorbeeld omvallende bomen.

Zo ook op de Herengracht, waar een boom op een auto viel, die daardoor "flink" beschadigde. In Amstelveen viel een boom op een spoor van de museumtramlijn, en aan de Prinsengracht trof een omvallende boom een woonboot.

Ook in Amsterdam-Noord zorgden de weersomstandigheden - waarvoor het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) zaterdag code geel had afgegeven - voor een omgevallen boom op onder meer een voetpad. Niemand raakte gewond.

Naast omvallende bomen, kreeg de Amsterdamse brandweer meldingen binnen van door de storm losgekomen dakpannen en steigerdelen.

Windstoten tot 90 km/uur

In het binnenland kwamen zaterdag zware windstoten voor van 80 tot 90 km/uur. Op enkele plaatsen in Noord-Holland bereikte de wind zelfs snelheden van meer dan 100 km/uur.

De weersomstandigheden hadden ook weerslag op treinreizigers. Zo reden op meerdere plekken geen treinen door omgewaaide bomen op het spoor.

Ook raakten volgens Rijkswaterstaat op verschillende plaatsen auto's van de weg.