Het stadsbestuur zegt dat stadsdeel Nieuw-West niet scherp genoeg is geweest bij het verlenen van een vergunning aan festival Loveland, dat wordt gehouden in het Sloterpark.

Een deel van het park wordt zestien dagen afgesloten vanwege het tweedaagse festival en dat is tegen het zere been van buurtbewoners.

"Het is te bespottelijk voor worden, echt, ik ben er woest over", zei een van hen tegen AT5. De SP vroeg het stadsbestuur om opheldering.

Het college antwoordde gisteren op die schriftelijke vragen en liet weten dat de op- en afbouw van een festival volgens de gemeentelijke richtlijn maximaal tien dagen mag duren.

Ambtenaren centrale stad toetsen in toekomst aanvragen

"Zestien dagen is daarom te lang", schrijft het bestuur. "Ten tijde van de vergunningsaanvraag is door het stadsdeel niet scherp genoeg op de richtlijn toegezien."

Als festivalorganisaties opnieuw om meer tijd vragen om op en af te bouwen, dan moeten ambtenaren van het stadsdeel die aanvraag voortaan door ambtenaren van de centrale stad laten toetsen. Dat was eerst nog niet zo.

'Maatwerk is nodig met het oog op veiligheid'

Dat betekent overigens niet dat er nooit meer een langere afsluiting zal worden toegestaan. "Ruimte voor maatwerk blijft nodig met het oog op veiligheid, voorkomen van schade aan de openbare ruimte en het voorkomen van overlast."

In 2018 werd er ook bij vier andere grote evenementen afgeweken van de richtlijn van tien dagen.