Vanaf juni gaat een derde dagelijkse trein van Eurostar tussen Amsterdam Centraal en Londen rijden. Sinds de lancering van hogesnelheidstreinverbinding tussen de hoofdsteden in april vorig jaar zijn meer dan 250.000 reizigers vervoerd.

De derde dagelijkse trein moet volgens Eurostar voldoen aan de groeiende vraag van consumenten. De vervoerder wil nog meer treinen aan de dienstregeling toevoegen "zodra de regeringen de grenscontroles voor het traject Amsterdam-Londen hebben ingevoerd".

Het is momenteel nog niet mogelijk om rechtstreeks vanuit Amsterdam naar Londen te reizen. Reizigers vanuit Nederland moeten op Brussel Zuid na paspoort- en veiligheidscontroles overstappen op de trein naar de Britse hoofdstad. In april reed wel de eerste rechtstreekse trein vanuit Londen naar Amsterdam.

Het aantal passagiers van Eurostar groeide vorig jaar met 7 procent tot 11 miljoen reizigers. De omzet steeg met 12 procent tot 989 miljoen Britse pond (1,15 miljard euro). De winst bedroeg 96,6 miljoen Britse pond (112,2 miljoen euro).