Het Amsterdamse college van burgemeesters en wethouders heeft de vergunningen voor alternatief personenvervoer - zoals fietstaxi's, tuk tuks en paardenkoetsen - met een jaar verlengd. Verhuurders krijgen op die manier de gelegenheid om hun bedrijfsvoering af te bouwen, meldt het college maandag in een brief aan de gemeenteraad.

De vergunningen worden verlengd omdat een beleidswijziging van het college op het alternatief personenvervoer nog in de maak is. Het stadsbestuur wil het vergunningenstelsel voor dat vervoer beëindigen. Een groot deel van de huidige vergunningen verloopt op 1 april 2019, maar die zullen nu verlengd worden tot 1 april 2020.

In maart vorig jaar heeft de raad ingestemd met het initiatiefvoorstel 'Ban de Paardenkoets' van de Partij voor de Dieren. In dat initiatiefvoorstel werd voorgesteld om de vergunningen van de huidige ondernemers niet meer te verlengen na 1 april 2019.

Nu de vergunningen voor paardenkoetsen ook met een jaar verlengd worden, wordt van ondernemers gevraagd om meer aandacht te besteden aan het paardenwelzijn bij standplaats de Dam.