De drie verdachten die donderdagmiddag op de Nieuwersluishof in Zuidoost werden aangehouden na een schietpartij, hebben kort daarvoor geprobeerd een inbraak in een woning te plegen. De bewoner van het huis betrapte de inbrekers.

De politie hield donderdagmiddag de drie verdachten aan en loste daarbij twee waarschuwingsschoten. Voor zover bekend vielen er geen gewonden.

Vrijdag is bekend geworden dat de drie mannen eerst een poging tot inbraak deden. Rond 15.45 uur rommelden de drie mannen aan een deur van het huis, waar op dat moment iemand aanwezig was. De bewoner had door dat er wat aan de hand was en betrapte de mannen. De inbrekers besloten daarop te vluchten. De bewoner liet het er niet bij zitten en besloot de inbrekers te achtervolgen.

Tijdens de achtervolging loste een van de mannen een schot. Daarop besloot de 56-jarige bewoner de achtervolging te staken.

De politie kon kort daarna alsnog drie mannen aanhouden op basis van het opgegeven signalement. Agenten waren genoodzaakt om twee waarschuwingsschoten te lossen.

De drie verdachten zijn 17, 17 en 19 jaar oud. Ze komen uit Amsterdam en Rotterdam. De politie heeft de zaak in onderzoek.