De 45-jarige man die op 12 november zwaargewond raakte bij een schietpartij op het Krugerplein in Amsterdam Oost, werd beschoten nadat hij een groepje mannen aansprak op wildplassen.

Bij het schietincident werd ook een voorbijfietsende 25-jarige vrouw geraakt, zo werd bekendgemaakt in het programma Opsporing Verzocht.

Door haar dikke regenjas, en de afstand van 25 meter tussen haar en het pistool, ketste de kogel af. Hierdoor hield ze slechts een blauwe plek over aan het incident.

De kogels werden afgevuurd na de woordenwisseling over het wildplassen. Een van de mannen uit de groep trok plotseling zijn pistool en opende van dichtbij het vuur op de 45-jarige man.

Man fietste zelf naar ziekenhuis, waar hij in elkaar zakte

Ondanks zijn zware verwondingen lukte het de man om zelf naar het ziekenhuis te fietsen. Eenmaal binnen zakte hij direct in elkaar. Hij werd geopereerd en lag lange tijd in coma.

Zijn galblaas is verwijderd, net als een deel van zijn dikke en dunne darm. Met die verwondingen mocht de man zich nog gelukkig prijzen: één kogel had zijn aorta op een paar centimeter gemist.

Politie wil meer weten over samenstelling groep mannen

Van het groepje jongeren zijn duidelijke signalementen bekend en begin dit jaar werd een verdachte aangehouden. Het gaat om vijf mannen van Surinaamse of Antiliaanse achtergrond tussen de 25 en 45 jaar oud.

Een van mannen had een steviger postuur, opvallende bakkebaarden en had een donkerdere huidskleur dan de andere mannen.

De politie wil meer weten over de samenstelling van deze groep en roept getuigen op zich te melden. Ook weet het nog niet wie de schoten heeft gelost, die de 45-jarige man bijna het leven hebben gekost.