De organisatie van Amsterdam Gay Pride heeft zondagmiddag bekendgemaakt welke boten in augustus meevaren met de botenparade. Ook werden de zeven ambassadeurs van dit jaar gepresenteerd.

Dit gebeurde tijdens het jaarlijkse kick-off feest, dat zondag werd georganiseerd in de A'DAM Toren. Hier feliciteerde de zogenaamde ballotage-commissie alle organisaties die een plek kregen op de in totaal tachtig boten.

Bij de selectie van de vloot werd dit jaar door de commissie in het speciaal de nadruk gelegd op samenwerking. Zo is er dit jaar een Politieke Boot waarmee de partijen D66, VVD, CDA, SP en PvdA samen door de stad zullen varen.

Ook varen dit jaar voor het eerst zestien verschillende Nederlandse sportbonden mee op de Nederlandse Sportboot. De HvA, UvA en de VU zullen samen met InHolland aan boord gaan van de Hoger Onderwijsboot. Dolly Bellefleur, die jarenlang met haar eigen boot door de grachten ging, vaart dit jaar mee als eregast van de 'OCW Onderwijsboot'.

Naast de tachtig boten werden ook de zeven nieuwe Pride-Ambassadeurs bekend gemaakt. Onder meer programmamaker en oud-woordvoerder van de Amsterdamse politie Ellie Lust en oud-topturner Jeffrey Wammes nemen dit jaar het ambassadeurschap op zich. De 16-jarige Justin Hermsen uit Rhenen is de Youth Pride Ambassadeur.