Er gaan mogelijk beelden worden getoond van de poging tot woninginbraak aan het Kantershof op 30 oktober. Als de verdachte zich niet binnen één week meldt, worden herkenbare beelden van de man getoond.

Bij de inbraak werden de manen zijn handlanger, die al is opgepakt, betrapt door een bewoonster die gewoon thuis was.

De man die nog wordt gezocht krijgt één week de tijd zich te melden, anders worden de beelden herkenbaar getoond bij het programma Bureau 020 van AT5.

Op de beelden is de man van ongeveer een jaar of 18 goed te zien. Hij heeft een donker getinte huidskleur en kort donker haar. Hij draagt een donkergrijze jas met een oranje voering in zijn capuchon.

Twee jonge mannen

De politie kreeg op 30 oktober rond 12.30 uur een melding dat er twee jonge mannen met een breekijzer een raam aan de achterkant van een woning in het Kantershof probeerden open te breken. Voordat de verdachten binnen wisten te komen, sloegen ze op de vlucht bij het zien van de politie.

Tijdens de achtervolging viel één van de verdachten in het water, die daarop naar het nabijgelegen eiland probeert te zwemmen. De politie volgde de verdachte per boot en kon de zeventienjarige jongen op het eiland aanhouden.

De tweede verdachte vluchtte langs het water in noordelijke richting.