Het college van B&W verleent dit jaar 150.000 euro subsidie voor de oprichting van een Zomerschool voor doorstromers in Amsterdam. De Zomerschool is bedoeld voor leerlingen die naar een hoger niveau willen doorstromen op het voortgezet onderwijs.

Op de Zomerschool kunnen 200 tot 250 leerlingen tijdens de zomervakantie werken aan bepaalde vakken en studie- en planningsvaardigheden. De school is bedoeld voor leerlingen die willen doorstromen van vmbo-t naar havo of van havo naar vwo.

Het college geeft 150.000 euro subsidie aan de vereniging van Amsterdamse schoolbesturen, OSVO. De Zomerschool wordt door de schoolbesturen opgezet en gaat in juni 2019 van start.

Wethouder Onderwijs Marjolein Moorman is blij met de ontwikkeling. "Er zijn heel veel Amsterdamse kinderen die een hoger onderwijsniveau aan zouden kunnen dan dat waar ze op zitten. Om te zorgen dat alle kinderen gelijke kansen krijgen, stimuleren we nu dat ze na het behalen van hun diploma soepeler doorstromen naar het volgende niveau", zegt zij.