De politie heeft een twintigjarige Amsterdammer opgepakt die verdacht wordt van de diefstal van meerdere motoren. De man is mogelijk onderdeel van een criminele organisatie die handelt in gestolen motorfietsen.

Tussen augustus 2018 en 30 januari werden er meerdere motoren gestolen uit gesloten parkeergarages in Amsterdam. De verdachte zou betrokken zijn bij minimaal vijf van die diefstallen.

De man verscheen bij de politie op de radar na het bestuderen van camerabeelden. De man werd tot drie keer toe herkend en bij twee diefstallen droeg een van de dieven dezelfde kleding als de verdachte.

De politie trof in de kelderbox van de man een motorscooter en een stuk geknipte kentekenplaat aan, net als bijna 27.000 euro aan contact geld. De motorscooter is gestolen en ook de kentekenplaat is van een gestolen motor.

Mogelijk volgen meer aanhoudingen

In kader van het onderzoek naar de diefstallen zit de twintigjarige man op z'n minst nog twee weken vast.

De politie vermoedt dat de man niet alleen handelt en dat er sprake is van een organisatie die gestolen motorfietsen verkoopt. Mogelijk worden er in de toekomst meer verdachten aangehouden in deze zaak.