Robbert van B. moet ruim 700 euro schadevergoeding betalen aan de mensen die hij heeft gedupeerd met de Canal Parade 2017. De man had tientallen mensen dertig euro laten betalen om tijdens de Pride met een boot te varen, maar de boot bleek er niet te zijn.

Ook krijgt hij een taakstaf en een voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd.

In de maanden voor de Canal Parade 2017 benaderde Van B. diverse mensen met de vraag of zij geïnteresseerd waren om mee te varen op de boot van Cordaan.

Tientallen mensen wilden wel mee en maakten dertig euro per persoon over. Ze kregen per e-mail de huisregels en een gedetailleerd programma van de dag toegestuurd. Toen deze mensen op de afgesproken opstapplaats stonden, bleek zowel B. als de boot niet aanwezig.

De 50-jarige Van B. bekende in de rechtszaal dat hij de mensen had opgelicht, maar zei dat hij wel het plan had gehad om een boot te regelen. Volgens de rechtbank staat vast dat hij vanaf begin juli 2017 de intentie had om op te lichten.

Naast de oplichtingspraktijken stond Van B. ook terecht wegens uitkeringsfraude en de diefstal van twee portemonnees van twee voormalige geliefden.

Hoewel hiervoor normaliter een gevangenisstraf wordt opgelegd, besloot de rechtbank een taakstraf van 180 uur op te leggen. Dit omdat de rechtbank van mening is dat Van B. behandeld moet worden en een gevangenisstraf dit zou kunnen dwarsbomen.