De Amsterdamse brandweer heeft een medewerker met onmiddellijke ingang geschorst omdat hij in juni vorig jaar een bejaarde vrouw in een supermarkt van 150 euro zou hebben bestolen. Dat meldt Het Parool.

Een woordvoerder van de brandweer bevestigt aan NU.nl dat het voorval heeft plaatsgevonden, maar wil niets zeggen over een eventuele schorsing. "We doen geen uitspraken over individuele gevallen en incidenten", aldus de woordvoerder. 

Volgens de krant liet de bejaarde vrouw het geld bij de kassa vanuit haar scootmobiel per ongeluk vallen. De man zou het geld vervolgens van de grond hebben opgeraapt en in zijn zak gestoken hebben.

Een anonieme bron binnen de brandweer vertelt aan NU.nl dat de collega het geld zou hebben gevonden, maar niet hebben geweten van wie het was. De brandweer en het Openbaar Ministerie (OM) wilden daar donderdag niet op reageren. 

Het OM laat aan NU.nl weten dat de zaak voorwaardelijk is geseponeerd met een proeftijd van een jaar, omdat de man het geld terug heeft gegeven.