De middelbare school Cartesius 2 gaat niet verhuizen naar een pand aan de Plantage Muidergracht. Na onderzoek blijkt de verbouwing te duur en heeft Onderwijs-wethouder Moorman de verhuizing geannuleerd.

Cartesius 2 zit nu tijdelijk in gebouwen op de Tweede Passeerdersdwarsstraat en aan de Lindengracht. De school wilde en kon naar de Plantage Muidergracht, maar om het pand passend te maken is er grote renovatie en verbouwing nodig.

Wethouder Onderwijs, Marjolein Moorman, heeft besloten dat de verbouwing niet door kan gaan, omdat het renoveren meer dan 23 miljoen euro zou gaan kosten. Dat is 75 procent meer dan wat een renovatie van een schoolgebouw normaal gesproken kost.  

"Ik betreur het zeer dat de voorgenomen plannen op dit moment niet door kunnen gaan als gevolg van de staat van het gebouw en de krapte op de bouwmarkt", aldus Moorman.

De wethouder laat weten dat ze momenteel in gesprek is met het schoolbestuur om een definitief alternatief te vinden. Hiervoor lijken locaties in Zeeburg het meest kansrijk te zijn.