Anderhalf jaar nadat Saadia ait-Taleb werd ontslagen, heeft de gemeente openheid van zaken gegeven over de uitgaven van de gemeente in de strijd tegen radicalisering. 

In totaal gaf de gemeente tussen 2013 en 2017 zo'n 4,8 miljoen euro uit aan projecten en experts. De gemeente verstrekte subsidies variërend van 70.000 euro tot 110.000 euro per jaar, schrijft De Telegraaf

Ook werd anderhalve ton subsidie gegeven aan een stichting die is gelieerd aan de Al Kabir moskee in Oost. De krant legt een verband met de vader van Fatima Elatik die daar jarenlang in het bestuur zat. Elatik is een goede vriendin van Ait-Taleb.

De man van Elatik werkte in 2014 en 2015 als zzp'er voor de afdeling radicalisering en kreeg daar 33.000 euro per jaar voor. Daarna werd hij aangenomen als ambtenaar.

Het gros van het subsidiegeld ging naar het bedrijf van Naoual Dinia, die volgens de krant eveneens bevriend is met Ait-Taleb en Elatik.

In twee jaar tijd gaf de gemeente bijna 380.000 euro uit aan haar bedrijf Mangostone. Nadat de gemeente het bedrijf aan de kant schoof, ging zij werken bij Scholten en Partners.

Sinds strafontslag niet meer actief

Dat bedrijf kreeg vanaf 2015 voor bijna negen ton aan opdrachten om een netwerk van oren en ogen in de stad op te zetten.

Het betreffende netwerk is volgens de krant sinds het strafontslag niet meer actief.