De doodgeschoten Mohamed Bouchikhi (17) die vorig jaar om het leven kwam bij het speeltuingebouw Wittenburg waar hij stage liep, krijgt een gedenksteen in de gevel van het gebouw.

Op 26 januari vorig jaar kwam Mohamed om het leven toen twee mannen met bivakmutsen het wijkcentrum inrenden en om zich heen schoten. 

In het buurtcentrum waren toen zo'n twintig jongeren aanwezig. Vlak voordat de twee daders het buurtcentrum binnenstormden, zat Mohamed een computerspel te spelen. Later werd duidelijk dat Mohamed niets met het incident te maken had. 

De gebeurtenis maakte diepe indruk op de buurt. Er werd onder meer een stille tocht georganiseerd. Op zaterdag 26 januari, exact een jaar na de dood van Mohamed, organiseert de gemeente een herdenking in de Oosterkerk. De familie en andere betrokkenen zijn hiervoor uitgenodigd. Ook burgemeester Femke Halsema zal daarbij aanwezig zijn. 

Na de herdenking wordt de gedenksteen in de gevel van het pand onthuld "als blijvende herinnering aan het overlijden van de onschuldige stagiair Mohamed Bouchikhi", zoals de gemeente het omschrijft.