De politie zoekt de verdachte van een woningoverval aan de Waalstraat in de Rivierenbuurt op dinsdagmiddag rond 15.00 uur. 

Het 77-jarige mannelijke slachtoffer loopt rond 15.00 uur van de supermarkt op de Rijnstraat via de Uiterwaardestraat terug naar zijn woning aan de Waalstraat. Wanneer het slachtoffer zijn rollator over de drempel naar binnen probeert te trekken, verschijnt de verdachte.

De verdachte man stapt de woning in, trekt de voordeur achter zich dicht en loopt de woning in. De verdachte vraagt om geld, maar wanneer het slachtoffer dat niet wil geven, ontstaat er een worsteling.

Het slachtoffer slaat alarm, waar de verdachte vermoedelijk van schrikt. Hij verlaat de woning, maar niet zonder nog iets van weinig waarde te stelen.

De verdachte is op zoek naar een mannelijke verdachte van ongeveer 25 jaar oud, die 1.70 tot 1.75 meter lang is, een smal postuur, licht getinte huidskleur en kort, piekerig donker haar met een korte baard en snor heeft. De verdachte spreekt Engels en vermoedelijk ook Duits.