De 31-jarige man die in mei 2018 een gewapende overval heeft gepleegd op een supermarkt in Noord, krijgt vier jaar gevangenisstraf. Ook moet hij ruim 6400 euro aan schadevergoeding betalen. Bij de overval raakten twee mensen gewond.

De overvaller liep op 5 mei vorig jaar bewapend met een mes de supermarkt aan de IJdoornlaan binnen. Bij één van de kassa's trok de man zijn mes en bedreigde daarmee de kassamedewerker. Daarna greep hij veertig euro uit de kassa. 

Zowel een klant als een beveiliger schoten de caissière te hulp en grepen de overvaller beet. Tijdens de worsteling die daarop volgde, werden ze allebei meerdere keren door de overvaller in hun been gestoken. De man vluchtte vervolgens de winkel uit en wist te ontkomen. 

Het Openbaar Ministerie had drie jaar gevangenisstraf geëist, maar de rechter vond dat de verdachte zeer fors geweld gebruikte en besloot daarom tot een straf van vier jaar. Ook hield de rechter rekening met het strafblad van de verdachte, waaruit bleek dat de man eerder voor geweldsdelicten is veroordeeld.