Op het Museumplein in Amsterdam hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een aantal uur de letters 'I Oosterstreek' gestaan. ​Het gaat om een actie van oudejaarsvereniging D'olde Togers uit het Friese dorpje Oosterstreek. 

"Oosterstreek is niet zo groot", zegt Jeroen Hessels, voorzitter van de vereniging. "We dachten, hoe kunnen we ons dorp wat groter en bekender maken? Nou, door Amsterdam op deze manier te claimen." 

Volgens Hessels kan Amsterdam nog wat leren van Oosterstreek. "Bij ons kent iedereen elkaar, helpen we elkaar, is er wat minder verkeer, lopen er minder toeristen rond en zijn de huizen betaalbaar. We hebben met het hele dorp dit jaar een oude kroeg opgekocht dat het dorpshuis gaat worden."

De letters mochten van de politie tot zaterdagochtend 9.00 uur blijven staan. De letters zijn gemaakt van purschuim en komen na de actie in Oosterstreek te staan.

Het is niet de eerste keer dat er nieuwe letters op het Museumplein opduiken. Kort na het verwijderen van het I Amsterdam-logo begin deze maand, plaatste een ontwerper de letters HUH. Die bleven enkele uren staan.