De politie heeft donderdagmiddag rond 15.00 uur op de P.C. Hooftstraat twee straatrovers op heterdaad betrapt. De verdachten wilden hun slachtoffer van een horloge beroven.

De agenten in burgerkleding kregen donderdagmiddag een melding dat er mogelijk twee straatrovers aan de Bloemenmarkt waren gezien. De twee mannen hadden geprobeerd om een toerist van zijn horloge te beroven via een zogenoemde voetbaltruc.

De voetbaltruc is een afleidingsmanoeuvre waarbij de verdachte zijn been in dat van het slachtoffer haakt en een arm om hem heen slaat. Een tweede verdachte zorgt voor extra afleiding van het slachtoffer. Tegelijkertijd wordt geprobeerd om het horloge van een pols te halen zonder dat het slachtoffer dat meteen merkt.

Dat lukte de verdachten op de Bloemenmarkt niet, waarna ze hun weg vervolgden. De agenten in burgerkleding zocht hen op en besloot de mannen te observeren. De verdachten spraken meerdere mensen aan, maakten een praatje en voelden bij een handdruk steeds aan de horloges.

In de P.C. Hooftstraat spraken ze een Maleisische toerist aan, waarbij het slachtoffer zijn evenwicht verloor en op de grond viel. Hij raakte gewond aan zijn hand, waarop de agenten de verdachten direct aanhielden. 

De twee verdachten zijn twee mannen van 28 en 34 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats. Ze zitten vast voor verhoor.