Bij een plofkraak op een geldautomaat donderdagnacht om 0.12 uur aan het Surinameplein is grote schade aan de gevel ontstaan. De automaat werd compleet uit de gevel geblazen en er sneuvelden meerdere ruiten in de omgeving. Er vielen geen gewonden.

Omwonenden meldden dat de grote explosie en harde knal in heel stadsdeel West te horen was. In verband met de plofkraak had de politie een ruim deel van de straat afgezet.

De Explosieven Opruimingsdienst kwam ter plaatse, omdat er vermoedelijk nog explosief materiaal aanwezig was. Daarom moesten zes bewoners tijdelijk hun woning uit. Om 4.00 uur gaf de EOD het sein veilig en konden de bewoners terug hun woning in. 

Het is al de derde plofkraak in korte tijd. Eerder werd ook al een geldautomaat op de Jan van Galenstraat en een geldautomaat aan het Koningin Wilhelminaplein opgeblazen.

De politie heeft een onderzoek ingesteld en meldt dat de mogelijke daders op scooters richting het Haarlemmerplein gevlucht zijn. De politie roept getuigen op zich te melden.