De politie heeft donderdag een 21-jarige verdachte van motordiefstal aangehouden in de Van Houweningenstraat na een achtervolging door Amsterdam. De man maakte zich schuldig aan meerdere verkeersovertredingen en was vermoedelijk onder invloed van drugs.

Dat laat de politie weten. De politie kreeg rond 2.30 uur een melding van een mogelijke motordiefstal. Een man laadde een motor in een busje.

De politie zag later dit busje rijden over de A10. Het voertuig nam de afslag bij de Burgemeester Stramanweg. De bestuurder reed door rood licht en negeerde vervolgens een stopteken van de politie.

De bestuurder van het voertuig sprong op de Alfred Doblinstraat uit de nog rijdende bus en rende weg, om na honderd meter achterhaald te worden door een agent en aangehouden te worden.

Busje reed door tegen gevel aan

Nadat de man uit het busje was gesprongen, reed het voertuig nog even door om tegen een gevel tot stilstand te komen. De gevel en een geparkeerde fiets raakten beschadigd.

De verdachte testte positief op drugs. Een arts heeft bloed afgenomen voor onderzoek en de verdachte zit nog vast voor nader onderzoek.