De werkgroep "Deze man verdient een standbeeld", dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van een standbeeld van Johan Cruijff voor bij de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam, heeft een kunstenaar aangewezen om het beeld te maken. De Friese beeldhouwer en kunstenaar Hans Jouta werd gekozen ruim dertig aanmeldingen.

Dat laat de werkgroep zondag weten in een persbericht. De groep haalde in oktober het streefbedrag voor het beeld op, waarna een selectieprocedure werd opgezet. 

Jouta is ook de maker van het standbeeld van Bobby Haarms dat bij de hoofdingang van de Johan Cruijff Arena staat. Toen ging de werkgroep zelf op zoek naar een kunstenaar voor het beeld.

De tientallen aanmeldingen kwamen van zowel nationale als internationale kunstenaars. Daarvan werden vier personen uitgenodigd voor een gesprek. 

De komende tijd wordt een definitief ontwerp gemaakt en kan Jouta beginnen. "Ik heb al enig idee hoe het er uit moet komen te zien. Samen met de werkgroep en de familie gaan we kijken naar de juiste pose en dan ga ik beginnen. Dit doen we met elkaar", aldus de Fries.