De gemeente heeft 2,1 miljoen euro vrijgemaakt voor de herinrichting van de Witte de Withstraat. Buurtbewoners pleiten al langer voor maatregelen tegen snelheidsovertredingen in de straat.

Eerdere maatregelen zoals het aanleggen van drempels en een fietspad bleken niet effectief genoeg, omdat buurtbewoners nog steeds overlast ervaren van snelheidsovertreders. Ook is het aantal ongelukken niet afgenomen. 

De gemeente wil de plannen in samenspraak met de buurt opstellen, laat een woordvoerder weten. Belangenorganisatie Wdw020, die de Witte de Withstraat de "groene loper" van de buurt wil maken, pleit naast het vergroenen van de straat voor het terugbrengen van de maximale snelheid van vijftig naar dertig kilometer per uur. 

Eerder maakte het stadsdeel al bekend het eerste 3D-zebrapad van Nederland in de Witte de Withstraat te gaan aanleggen. Deze bijzondere zebrapaden lijken door een aantal extra lijnen boven de weg te "zweven", waardoor bestuurders denken af te moeten remmen om er niet tegenop te botsen. 

De woordvoerder zegt dat deze plannen nog op tafel liggen, maar dat het zebrapad eerst alleen op het fietspad zal komen. Hiermee kan eerst de veiligheid worden getest.