De politie is op zoek naar twee specifieke getuigen die wellicht meer informatie hebben over het overlijden van de 27-jarige Sofie Kerklaan. De vrouw werd vorig jaar november zwaargewond aangetroffen aan het Djakartaterras in Amsterdam-Oost en overleed kort hierna.

Eerder hield de politie nog rekening met drie scenario's, een ongeval, een mogelijk misdrijf of suïcide. Suïcide wordt op dit moment uitgesloten, meldt een politiewoordvoerder aan NU.nl.

De jonge vrouw werd in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 november zwaargewond aangetroffen op de stoep voor haar woning. Buurtbewoners zouden die bewuste nacht "harde stemmen" hebben gehoord bij haar woning.

Een paar maanden later, begin januari, maakte de recherche bekend op zoek te zijn naar twee vrouwen die de betreffende nacht aan het dansen waren onder de onderdoorgang van de Molukkenstraat naar het Djakartaterras, ter hoogte van de nijlpaardkoppen.

De politie vermoedt nu dat Sofie één van die vrouwen was. "Die andere dame zouden we heel graag willen spreken omdat zij mogelijk een belangrijke getuige is in dit onderzoek", vertelt de politiewoordvoerder vrijdag. 

Politie verspreidt flyers bij dansscholen

Daarom hangt er nu een flyer bij een aantal dansscholen in de stad in de hoop haar alsnog te vinden. De politie denkt dat de tweede vrouw mogelijk lid kan zijn van een dansschool. Waarom zij zich nog niet heeft gemeld, kan verschillende oorzaken hebben. 

"De reden zou kunnen zijn dat zij nog niet weet dat wij naar haar op zoek zijn. Maar het kan ook zijn dat ze zich schaamt of dat er een andere reden is waarom ze zich niet bij de politie meldt", aldus de woordvoerder. 

De politie is ook nog op zoek naar een fietser die die nacht over het Djakartaterras in de richting van de Bataviastraat fietste. Ook hij wordt verzocht zich te melden.