Het verkeer in de binnenstad van Amsterdam ondervindt woensdagochtend hinder vanwege het staatsbezoek van president Halimah Yacob van Singapore aan Nederland. Bekijk hier welke maatregelen zijn genomen vanwege het bezoek.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zullen de president en haar echtgenoot met verschillende ceremoniële activiteiten ontvangen op de Dam, waaronder een kranslegging.

Tussen 7.00 en 13.00 zorgt de ceremonie voor verkeershinder in de binnenstad. De doorgaande route vanaf het Mr. Visserplein tot aan het Damrak is volledig afgesloten. Dat geldt ook voor de Damstraat vanaf de Oudezijds Voorburgwal.

Op de Nieuwezijds Voorburgwal en de Spuistraat moet ook rekening gehouden worden met verkeershinder. De Doelenstraat wordt tijdelijk in twee richtingen opengesteld, maar alleen voor bestemmingsverkeer. De parkeergarages van De Bijenkorf en Hotel Krasnapolsky zijn tot ongeveer 13.00 uur niet bereikbaar.

Tramverkeer ook aangepast

Uit veiligheidsoverwegingen is ook besloten dat bewoners en ondernemers in de omgeving tussen deze tijden ramen en deuren gesloten houden. Fietsen en bromfietsen op het plein zijn woensdagochtend vroeg verwijderd. 

Ook het tramverkeer is aangepast. De lijnen 4, 14 en 24 worden tot 13.00 omgeleid of ingekort.

Staatsbezoek richt zich op innovatie en technologie

Tijdens het staatsbezoek staan de uitbreiding en verdieping van de economische betrekkingen daarom centraal. Het zal zich specifiek richten op innovatie, duurzame technologie en haven- en waterinfrastructuur. 

Na de ceremonie vertrekken ze naar Prodock, een loods in de Amsterdamse haven waar start-ups de ruimte hebben voor het ontwikkelen van hun producten. Ze sluiten de dag af met een staatsbanket in het Paleis op de Dam.

Op donderdag zal het koninklijk paar met de president naar Rotterdam, Delft en Den Haag gaan.