Een minderjarige jongen heeft dinsdag op het Puijflijkpad in Gaasperdam een andere minderjarige jongen mishandeld, bedreigd en beroofd. De verdachte ging er te voet van door maar werd door een agent in burger onderschept.

De politie meldt vrijdag dat het slachtoffer rond 16.00 uur van zijn fiets werd getrokken door de verdachte. De jongen mishandelde hem en bedreigde hem met een mes. De verdachte was vermoedelijk in het bijzijn van een vriend. Vervolgens stal de jongen de jas van het slachtoffer en vluchtte te voet richting het Wisseloordplein.

Terwijl de jongen met de jas in de hand wegrent, passeert hij een politieagent in burger. Deze was toevallig aan het surveilleren op de brug tussen het Puijflijkpad en het Vreeswijkpad. De agent herkende de jongen van een eerder incident en besloot hem te achtervolgen.

De agent contacteerde een motoragent in de buurt, met wie hij het slachtoffer insloot en op heterdaad aanhield. De politie kwam op het bureau erachter dat het de jas van het slachtoffer was.

De verdachte zit nog vast.