Sinterklaas komt op zondag 18 november aan in Amsterdam. De goedheiligman vaart dan over de Amstel en komt aan bij het Scheepvaartsmuseum. Bekijk hier het programma van de Sinterklaasintocht.

De boot begint zondagochtend rond 10.00 uur aan zijn tocht vanaf De Omval, via Carré en de Hortus naar het Scheepvaartmuseum. Daar komt hij rond 11.30 uur aan. 

Bij het Scheepvaartmuseum vinden vervolgens verschillende activiteiten plaats. Zo zijn er onder andere optredens van Dirk Scheele en de ROC Pietenband, en zijn er Pieten met jetpacks aanwezig. Burgemeester Femke Halsema zal de stadssleutel overhandigen aan Sinterklaas. 

Sinterklaas vertrekt samen met zijn Pieten rond 12.30 uur in de richting van De Dam. Ze komen langs het Waterlooplein, het Rembrandtplein en De Munt.

Tussen 13:00 en 14.00 uur komen de Sint en zijn Pieten aan bij Hudson's Bay op het Rokin. Hierna is tot 15.15 uur een feest op De Dam, waar presentator Rik Hoogendoorn aanwezig is.

Weersverwachting

Aankomend weekend is er droog weer voorspeld. Door een oostelijke wind zal de gevoelstemperatuur lager liggen. Een dikke sjaal en jas zijn daarom zeker aanbevolen tijdens het kijken naar de intocht.

In Amsterdam wordt het zondag ongeveer 6 graden Celsius.