Twee appartementencomplexen in Osdorp worden volgens de recherche om de haverklap bewoond door internationale criminelen. Vorige week nog trof de recherche bij een inval in Osdorp een 49-jarige Britse crimineel aan met drugs, vijftien vuurwapens en munitie.
 

Dat schrijft Het Parool zondag. In de twee appartementencomplexen, die in handen zijn van particulieren en kleinere beleggers, treft de recherche met grote regelmaat Engelse, Colombiaanse, Albenese en Italiaanse criminelen. Eerder dit jaar werden daar al drie zware criminelen gearresteerd.

Twintig particuliere woningbemiddelaars zouden er geen probleem in zien aan malafide partijen te verhuren, zolang zij de huren maar betalen. Een aantal van die bemiddelaars bezitten ook appartementen in de Jan van Zutphenstraat.

Een Nigeriaanse drugshandelaar met zakken vol xtc-pillen, twee Albanezen met een paar kilo cocaine en vier Colombianen met eveneens cocaine werden allemaal aangetroffen in de appartementen aan de Jan van Zutphenstraat.

"Het beeld is steeds hetzelfde: buitenlandse beroepscriminelen wonen via malafide bemiddelaars anoniem in vooral die twee torens. De andere twee torens zijn in handen van een vastgoedbedrijf dat wel goed meewerkt bij het weren van criminelen", aldus Arno van Leeuwen van de recherche tegen Het Parool.