Meerdere mensen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag onwel geworden tijdens het concert van Martin Garrix in de RAI. Volgens de organisatie is er pepperspray in het publiek terecht gekomen, waardoor een aantal bezoekers langs de EHBO-post moest. 

Het incident gebeurde rond 3.30 uur. Volgens getuigen is de bijtende stof aan de rechterkant van de zaal terechtgekomen. Een aantal plekken in de zaal werd ontruimd. Veel mensen liepen op eigen initiatief weg. Er werd enorm veel gehoest, melden verschillende mensen op Twitter.

De brandweer, de organisatie van ADE en de politie onderzoeken het incident. Een woordvoerder van ADE bevestigt het verhaal, maar kan verder geen details delen.

Het concert is tijdens het incident gewoon doorgegaan. Ook de RAI meldt dat de berichtgeving klopt: "Vermoedelijk is het flesje pepperspray door de beveiliging geglipt."

Geen gewonden door bijtende stof

Niemand raakte ernstig gewond. Een paar mensen zijn nagekeken door hulpverleners, maar voor zover bekend is niemand overgebracht naar het ziekenhuis.

Martijn Garritsen (Martin Garrix) heeft op Twitter gereageerd op het incident. "Ik ben geschrokken van het incident gisteravond en vind het onbegrijpelijk dat er mensen zijn die dit soort dingen doen."