Een motoragent heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een zeventienjarige jongen aangehouden die werd verdacht van de diefstal van een scooter, nadat hij met de desbetreffende scooter was gevallen.

De politie meldt dat de agent de verdachte zag rijden kort nadat hij een melding had binnengekregen waar de jongen bij betrokken leek te zijn. Drie jongens zouden zich op de Nieuwe Keizersgracht ophouden bij geparkeerde auto's en op de vlucht zijn geslagen toen zij de politie zagen.

Het drietal reed weg verspreid over twee scooters. De jongen was in zijn eentje weggereden. De motoragent zette de achtervolging in op het Hortusplantsoen. De verdachte kwam vervolgens ten val en zette het op een rennen, maar de agent hield hem aan.

De scooter bleek buitgemaakt te zijn bij een diefstal, en voorzien van een gestolen kenteken. De scooter is in beslag genomen. De andere twee jongens zijn met de scooter waarop zij wegreden weggekomen.

Op de Nieuwe Keizersgracht, waar de jongens dus in eerste instantie werden gezien, bleek een auto te zijn opengebroken. Meerdere spullen zijn uit het voertuig gehaald. De politie onderzoekt de zaak.