Het kunstwerk voor Eberhard van der Laan komt op de witte zuil bij de ingang van de parkeergarage op het Mercatorplein. De quote "Zorg goed voor onze stad en voor elkaar" wordt naar verwachting in mei 2019 onthuld.

Het is al enige tijd bekend dat het kunstwerk op het Mercatorplein komt, maar de exacte plek zou op 28 september worden onthuld. Dit werd een week uitgesteld. Vrijdag is er witte rook gegeven.

De reden voor de vertraging was dat overleg met betrokken pandeigenaars spaak liep, sommige zagen liever geen kunstwerk op hun muur verschijnen. Uiteindelijk is gekozen voor de witte zuil bij de ingang van de parkeergarage op het plein, tegenover Café Zurich.

De parkeergarage is eigendom van de gemeente.

Volgende stap is het ontwerp

De volgende stap is het ontwerpen van het kunstwerk. Amsterdammers mogen ideeën insturen waarop vervolgens gestemd kan worden. Ondertussen wordt de zuil schoongemaakt.

Hoe de quote er precies uit komt te zien, wordt omstreeks 31 januari 2019 bekendgemaakt. Of die datum verschuift door de vertraagde onderhandelingen over de plek, is nog niet bekend.