Zo'n 88.000 hardlopers, wandelaars en wielrenners doen dit weekend mee aan de jaarlijkse Dam tot Damloop. Dit zorgt ervoor dat meerdere straten in Centrum en Noord afgesloten zijn voor verkeer.

De IJtunnel en de Prins Hendrikkade zijn zondag 23 september gesloten van 7.00 en 17.30 uur. Ook het Damrak en Rokin zijn op geen enkele manier met de auto te bereiken. 

In Noord is de Nieuwe Leeuwarderweg vanaf de IJdoornlaan richting het centrum ook tussen 7.00 en 17.30 uur afgesloten voor al het verkeer. Vanuit Noord kun je in de binnenstad komen via de Piet Heintunnel en vice versa. 

De gemeente heeft een gedetailleerde lijst met alle verkeershindernissen gepubliceerd. De hele route is verhinderd vanaf een half uur voor de eerste deelnemers zullen passeren, tot tien minuten na de laatst gepasseerde loper. Sommige straten zullen pas vrijgegeven worden na de afbouwwerkzaamheden. 

De deelnemers van de Dam tot Damloop krijgen morgen ook nog eens te maken met zware weersomstandigheden. Volgens Weeronline.nl zal de temperatuur tussen de 10 en 14 graden liggen, staat er een windkracht 3 en valt er gemiddeld zo'n 9 millimeter regen.