Marno Wolters, onder andere dierenarts voor Stichting AAP en Artis, heeft vrijdag van loco-burgemeester Laurens Ivens de Frans Banninck Cocq-penning gekregen. Hij kreeg de penning voor zijn jarenlange bijdrage aan de diergeneeskunde en dierenwelzijn in de stad.

Wolters was medeoprichter van de Spoedkliniek voor Dieren, in 1993 in Amsterdam. Daarmee legde hij de basis voor het huidige Medisch Centrum voor Dieren, het grootste particuliere dierenziekenhuis in de lage landen.

Daarnaast is Wolters voorzitter van de Stichting voor Daadwerkelijke Dierenbescherming, een stichting die mensen die daar baat bij hebben, helpt bij de verzorging van hun huisdieren.

De gemeente spreekt van Wolters als voorbeeld en inspiratiebron: "Marno Wolters is nog steeds werkzaam als dierenarts bij Artis, Stichting AAP, Dierenkliniek Europaplein en de Toevlucht. Voor natuurbehoud en bescherming van bedreigde diersoorten heeft hij zich ook buiten onze landsgrenzen ingezet, bijvoorbeeld in Iran, waar meneer Wolters zijn uitgebreide kennis deelde met mensen van de Teheran Zoo."